• Home Slider01

Brussel TToyota brandstofcelOm de mogelijkheden voor waterstof in Europa te maximaliseren, heeft Toyota Motor Europe (TME) een bedrijfsgroep Brandstofcel opgericht om de inzet van Toyota-brandstofcellen te optimaliseren. Het bedrijf wil de brandstofcellen breder inzetten dan alleen voor de eigen voertuigen. Europese partners binnen de mobiliteit, maar ook binnen andere sectoren, kunnen voortaan Toyota brandstofcellen inbouwen. Daar waar nodig biedt Toyota ondersteuning.

Thiebault Paquet, directeur van de Fuel Cell Business Group, sprak vorige week op het Kenshiki forum van Toyota en zei: “De voordelen van waterstof zijn duidelijk. Daarom verwachten we dat onze verkopen van brandstofcelsystemen wereldwijd op de korte termijn met een factor 10 zullen toenemen, en daarom hebben we ook de productiecapaciteit in Japan aanzienlijk vergroot.”

Toyota is een van de voorlopers bij de innovatie van waterstoftechnologieën, na de introductie van de Mirai, 's werelds eerste commerciële elektrische sedan met waterstofcellen, in 2014. Sindsdien gaat de ontwikkeling van het brandstofcelsysteem van Toyota gewoon door. De nieuwste generatie is compacter en lichter met een groter vermogen. Bij de lancering van de nieuwe Mirai zal het aanzienlijk verbeterde systeem zijn debuut maken in.

De technologie van Toyota is flexibel genoeg om niet alleen te worden toegepast in auto's, maar ook voor het leveren van emissievrije energie bij veel andere toepassingen. Op dit moment worden hiermee ook vrachtauto's, bussen in het openbaar vervoer, vorkheftrucks en generatoren aangedreven. Daarnaast wordt het gebruik in schepen en treinen getest.

Via de nieuwe Fuel Cell Business Group gaat Toyota nauw samenwerken met industrieëlepartners, nationale en regionale overheden en organisaties om de ontwikkeling van waterstof-ecosystemen te stimuleren op meer locaties.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl