• Home Slider01

Arnhem HygearHyGear, specialist in het op locatie produceren en leveren van waterstof, wordt overgenomen door Xebec Adsorption Inc. Xebec is een beursgenoteerd bedrijf in Canada en gespecialiseerd in schone-energieoplossingen wereldwijd met een hoofdkantoor in Montreal. De combinatie van beide bedrijven betekent zowel de start van de waterstofstrategie voor Xebec alsook de volgende stap in de groeiplannen van HyGear.


Onder de overeenkomst worden alle uitstaande aandelen van HyGear’s moederbedrijf, Green Vision Holding, overgedragen aan Xebec Europe, een volledige dochteronderneming van Xebec Adsorption Inc. De aandelen zijn gewaardeerd op een bedrag van € 82 miljoen, waarvan € 42 miljoen in cash zal worden betaald en het restant in aandelen Xebec.
De combinatie van Xebec’s groen-gas en HyGear’s waterstofgeneratoren vormen een robuust, concurrerend en direct beschikbaar product voor de productie en levering van groene waterstof, melden de twee bedrijven bij de bekendmaking van de plannen. Daarnaast zal de combinatie van beide bedrijven ervoor zorgen dat er een grotere verkoop- en serviceorganisatie ontstaat waardoor beide bedrijven hun klanten nog beter kunnen bedienen. HyGear zal integraal onderdeel worden van Xebec Europe en het hoofdkantoor zal gevestigd blijven in Arnhem, Nederland.

“De activiteiten van beide bedrijven gaan goed samen, dit zorgt ervoor dat wij ons in een unieke strategische positie kunnen plaatsen voor de waterstof economie. Samen met Xebec kunnen wij onze groei nog verder versnellen en kansen creëren voor onze klanten, partners en personeel wereldwijd,” aldus Marinus van Driel, CEO van HyGear.” We hebben ons bedrijf kunnen ontwikkelen dankzij een gedreven groep medewerkers en voortdurende steun van ontwikkelingsmaatschappij OostNL en een trouwe groep beleggers die onze aandelen verhandelen op de NPEX effectenbeurs. We zijn OostNL dankbaar voor het verstrekken van financiering in meerdere rondes, het leveren van kennis en het ontwikkelen van een structuur die de basis vormt voor onze volgende groeifase met Xebec.” Na afloop van de transactie zal HyGear CEO Marinus van Driel worden benoemd als President van Xebec Europe en gaat hij deel uitmaken van het wereldwijde managementteam van Xebec Adsorption Inc.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl