• Home Slider01

Changwong Korea DoosanAir Liquide heeft een overeenkomst getekend met Doosan Heavy Industries in Zuid-Korea voor de bouw van een fabriek voor vloeibare waterstof in Changwon in Zuid-Korea, om zo een schone transportontwikkeling in het land mogelijk te maken.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Air Liquide de engineering en aanschaf van de het bedrijfsonderdeel dat waterstof vloeibaar maakt verzorgen. Het Franse bedrijf heeft al ervaring met dit proces dat plaatsvindt bij ultra-lage temperaturen.

De fabriek zal worden gebouwd op het terrein van Doosan's site in Changwon en zal in staat zijn om 5 ton vloeibare waterstof per dag te produceren voor waterstoflaadstations in het hele land die nu nog worden ontwikkeld. De eerste industriële waterstofproductie is voorzien begin 2023. Air Liquide ontwikkelt al meer dan 50 jaar een unieke expertise in het beheersen van de volledige waterstofketen van productie, opslag en distributie. Waterstof is een van de oplossingen voor de milieu-uitdagingen van schoon transport, door vermindering van broeikasgassen, vervuiling in steden en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. 

Zuid-Korea is een van de leidende landen in de ontwikkeling van waterstof als schone energiebron. De stap naar vloeibare waterstof past in het beleidsplan van de regering om het netwerk van waterstofstations in het land aanzienlijk te verdichten met maar liefst 310 stations en meer dan 67.000 waterstofvoertuigen in het hele land tegen 2022.

David Maloney, vice-president en voorzitter van Air Liquide Engineering & Construction verklaarde: "We zijn trots om samen te werken met Dooosan en bij te dragen aan de ontwikkeling van de fabriek voor vloeibare waterstof in Zuid-Korea om de overgang van het land naar een koolstofarme economie te ondersteunen. Met meer dan 50 jaar ervaring in waterstof, voorzien we onze klanten van de modernste technologieën en oplossingen die het mogelijk maken zulke belangrijke projecten te realiseren die bijdragen aan de ontwikkeling van schone mobiliteit en een duurzamere toekomst."

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl