• Home Slider01

Portugal Caetano City GoldToyota Caetano Portugal, een joint venture van Toyota Motor Europe, heeft zijn positie in de mobiliteit op waterstof in Europa versterkt. Toyota wordt aandeelhouder van busfabrikant CaetanoBus. Daarnaast is geïnvesteerd in Finlog, een financiële dienstverlener binnen personenauto's die zich richt op een verdere groei van mobiliteit op waterstof.

Naarmate meer Europese landen en steden strategisch beleid aankondigen om de mobiliteit CO2-vrij te maken, wordt verwacht dat bedrijfsvoertuigen, met name stadsbussen, snel geëlektrificeerd zullen worden. Een belangrijk deel daarvan zal gaan rijden op waterstof. Het Portugese CaetanoBus heeft ervaring met de verkoop van emissievrije bussen op de Europese markt. Momenteel levert Toyota Motor Europa al aan CaetanoBus de brandstofceltechnologie, die wordt integreert stadsbussen van het type H2 City Gold. Deze krijgen daarmee een actieradius van 400 kilometer, kunnen snel tanken en zijn daarom hele werkdagen inzetbaar.  De nieuwe alliantie wil beginnen met de ontwikkeling, productie en distributie van Toyota-brandstofcelbussen en zo de groei van de waterstof binnen de mobiliteit te bevorderen.

“Samen met CaetanoBus zijn we van mening dat we een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de waterstofmaatschappij door onze knowhow en human resources te delen en hen op de hoogte te brengen van ons vermaarde Toyota-productiesysteem”, onderstreepte José Ramos, CEO van Toyota Caetano Portugal.

Het bedrijf Finlog gaat zich daarbij toeleggen op een full operational leaseprogramma voor mobiliteit op waterstof. Daarbij wordt niet alleen ingezet op full service leasevormen voor de autobranche, maar ook op leasevormen voor busvervoer in uiteenlopende Europese steden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl