• Home Slider01

Kolding MaerskDe AP Møller Holding, het investeringsbedrijf achter Maersk de grootste containervervoerder ter wereld, investeert fors in waterstof. Het bedrijf heeft een lening van 20 miljoen euro verstrekt aan Green Hydrogen Systems, een producent van elektrolyse-installaties waarmee waterstof kan worden geproduceerd. Green Hydrogen Systems is gevestigd in de Deense plaats Kolding.

“Wij zien waterstof als een belangrijk onderdeel van de toekomstige groene energiemix voor industrie, scheepvaart en zwaar transport. Green Hydrogen Systems levert gedegen productiesystemen voor groene waterstof en we zijn verheugd hen te ondersteunen bij hun werk om het platform verder te ontwikkelen”, zegt Jan Thorsgaard Nielsen, Investment Director bij AP Møller Holding. Dit is niet de eerste investering in schone energie, vorig jaar kocht de familie Maersk het Deense KK Wind Solutions, de grootste leverancier van onderdelen voor windturbines. De AP Møller Holding kiest voor een strategie waarin de Maersk Group op zoek gaat naar acquisities in duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijven om het risico te spreiden. 

“Er is een ongekend momentum op de markt voor groene waterstof”, zegt Sebastian Koks Andreassen, CEO van Green Hydrogen Systems. “Met de nieuwe fondsen kunnen we onze bestaande productiefaciliteiten opschalen om aan de groeiende vraag te voldoen. De investering van AP Møller Holding is een verklaring van vertrouwen in ons bedrijf en het ongelooflijke marktpotentieel dat we zien.”

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl