• Home Slider01

truckee H2 tankstationHet aantal waterstoftankstations in de Amerikaanse staat Californië neemt de komende jaren met tientallen toe. Dat blijkt uit de ontwikkelingskaart van California Fuel Cell Partnership, een organisatie die de waterstofeconomie in de Golden State stimuleert. Momenteel zijn er 42 nieuwe H2-tankstations in ontwikkeling, voornamelijk geconcentreerd in steden langs de westkust. Het snelst groeit het aantal tankpunten voor waterstof in Silicon Valley en Los Angeles.

In het gebied Silicon Valley, rond de Baai van San Francisco, zijn momenteel 13 nieuwe waterstoftankstations in ontwikkeling. Vier daarvan bevinden zich in de laatste fase voor de ingebruikstelling. De afronding van nieuwe tankstations loopt iets vertraging op door de reisbeperkingen rond COVID-19.

In de metropool Los Angeles, 550 km naar het zuiden, zijn momenteel 24 nieuwe tankstations in ontwikkeling, waarvan er één bijna klaar is. In San Diego, helemaal in het zuidwesten aan de Mexicaanse grens, komen er vijf nieuwe tankstations bij, waarvan er twee al snel worden geopend.

Automobilisten in Californië kunnen nu al gebruik maken van 43 waterstoftankstations. Vier daarvan bevinden zich rond Sacramento en Truckee in het noorden, 15 rond de Baai van San Francisco, één langs de Interstate 5 naar San Francisco, 22 in de metropool San Francisco en één in het zuiden bij San Diego.

Op de foto: Het meest noordelijk waterstoftankstation in Californië bevindt zich onder het blauwe dakje (rechts op de foto) bij het Shell tankstation aan de Donner Pass Road in Truckee.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl