• Home Slider01

Sheffield ITM Power1ITM Power is met ingang van deze maand verhuisd naar het Bessemer Park in Sheffield. Hier heeft het bedrijf de grootste fabriek voor elektrolysers ter wereld geopend. Het nieuwbouwproject beslaat 24-duizend vierkante meter en wordt een productiefaciliteit voor elektrolysers tot 1 GW (1000 MW) per jaar.

ITM Power is een beursgenoteerd bedrijf in Engeland en wordt sinds juni 2009 geleid door CEO Graham Cooley. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van PEM elektrolysers, waterstoftankstations en waterstoftoepassingen binnen de industrie. Op de Rheinland-raffinaderij van Shell in Duitsland bouwt ITM Power momenteel de grootste electrolyser ter wereld met een piekvermogen van 10 MW en een waterstofproductie van 1300 ton per jaar. Deze koolstofarme waterstof kan volledig worden geïntegreerd in raffinageprocessen, inclusief de ontzwaveling van conventionele brandstoffen.

Nadat het nieuwe bedrijf in gebruik is genomen is er meer kantoorruimte, meer productieruimte en meer onderzoeksruimte beschikbaar. De gigafactory herbergt ook een 24-uurs servicecentrum dat 24 uur per dag operationeel zal zijn. Het nieuwe bedrijf ligt vlak bij de M1 in Sheffield.

Beleggers in ITM Power zullen van de laatste twee jaar geen spijt hebben. Het aandeel steel met maar liefst 2000%. Investeerder die anderhalf jaar geleden 50-duizend euro hebben geïnvesteerd zijn inmiddels miljonair.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl