• Home Slider01

Guangdong nexo chinaDe Zuid-Koreaanse Hyundai Motor Group is van plan om dit jaar zijn eerste overzeese fabriek voor brandstofcellen te vestigen in China. Met een fabriek in Guangzhou in de provincie Guangdong, wil het autobedrijf 's werelds grootste automarkt te betreden met waterstofvoertuigen. De autofabrikant heeft goedkeuring van de nationale regering om waterstofbrandstofcellen buiten Zuid-Korea te produceren, meldt de Koreaanse krant Aju Business Daily.

"Hyundai Motor is in gesprek met een Chinees bedrijf om een ​​joint venture op te richten voor de bouw van de fabriek. Verwacht wordt dat Hyundai de fabriek al deze maand zal aankondigen", aldus Aju Business Daily uit Seoel.

Vorig jaar liet Hyundai weten dat het van plan is om tegen 2030 minstens 27.000 brandstofcelvoertuigen in China te verkopen. Het bedrijf gaat de productiecapaciteit van de waterstofauto Hyundai Nexo flink opvoeren om het marktaandeel in Europa en China snel uit te breiden. In China wordt de Nexo dit jaar op de markt gebracht, een jaar later volgen middelgrote vrachtauto’s op waterstof.

Hyundai is al jarenlang een pionier op het gebied van waterstoftechnologie. Het bedrijf wil tegen 2030 wereldwijd 700.000 brandstofcellen verkopen. In december lanceerde het bedrijf een brandstofcelsysteem onder de naam HTWO (H2).

Volgens het New Energy Vehicle Industry Development Plan (2021-2035) dat begin november door de Chinese Staatsraad is vrijgegeven, zal het land zich richten op het opbouwen van de toeleveringsketen voor brandstofcellen en de ontwikkeling van vrachtwagens en bussen op waterstof. China is van plan om tegen 2030 1 miljoen brandstofcelvoertuigen op de weg te hebben, met minstens 1000 waterstoftankstations. Hyundai wil van deze groei profiteren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl