• Home Slider01

Hyzon AustraliaHet Australische bedrijf Pure Hydrogen Corporation en het Amerikaanse Hyzon hebben een hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend om samen te werken aan het ontwikkelen van waterstof binnen de mobiliteit. De bedrijven willen kant en klare oplossingen gaan aanbieden aan klanten in Australië, zoals de levering van Hyzon bedrijfsvoertuigen op waterstof en het bouwen van een netwerk van tankstations voor waterstof in de regio.

"Dit memorandum van overeenstemming met zo'n gevestigd en gerespecteerd bedrijf op het gebied van waterstofbrandstofcellen als Hyzon is een uitstekende ontwikkeling en ondersteunt onze plannen om een ​​op waterstof gericht energiebedrijf in Australië te ontwikkelen", aldus Scott Brown, algemeen directeur van Pure Hydrogen. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf daarnaast een aantal andere initiatieven heeft lopen als onderdeel van zijn groeiende ambitie met waterstof. Pure Hydrogen is onderdeel van het beursgenoteerde Real Energy. Na het bekendmaken van de plannen schoot de beurskoers omhoog.

Waterstof is hard op weg een groene energiebrandstof te worden vanwege de 0% CO2-uitstoot. Over de hele wereld zijn landen bezig om over te schakelen van fossiele brandstoffen met CO2 naar schone oplossingen als elektriciteit en waterstof. De Australische regering bevordert verschillende waterstofprojecten via haar Nationale Waterstofstrategie. 

"We zien Australië als een belangrijke markt voor de integratie van waterstoftechnologie in sectoren als zwaar transport", aldus John Feenan, directeur van Hyzon Motors Australia. "Het memorandum van overeenstemming met Pure Hydrogen maakt de weg vrij voor beide partijen om de capaciteit van de waterstofinfrastructuur in Australië te versterken.”

Hyzon Motors heeft zich de afgelopen jaar snel ontwikkelt in Azië, Europa en Australië en verwacht zijn bedrijfsmodel voor emissievrije mobiliteit de komende jaren verder uit te breiden. Het in New York gevestigde bedrijf werd pas vorig jaar opgericht binnen het moederbedrijf Horizon Fuel Cell Technologies en levert bedrijfsvoertuigen op waterstof, waaronder bussen, touringcars en zware vrachtwagens.

Klanten in Australië kunnen de bedrijfsvoertuigen van Hyzon Motor leasen voor een vast bedrag per maand. In het pakket zitten de aanschafkosten, het onderhoud en de brandstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl