• Home Slider01

Bourgogne scholenVijf middelbare scholen in de Franse regio Bourgogne Franche-Comté, hebben een waterstoftankstation en een waterstofvoertuig gekregen. Het cadeautje komt van de regionale raad van Bourgogne Franche-Comté en heeft in totaal 1,5 miljoen euro gekost. De raad vindt dat scholieren al vroeg kennis moeten maken met waterstofontwikkelingen om zo techneuten op te kunnen leiden voor de toekomstige waterstofeconomie.

"De regio investeert fors in de ontwikkeling van waterstofenergie. We willen dat onze middelbare scholen ambassadeurs worden van waterstof”, zegt Marie-Guite Dufay, voorzitter van de regionale raad. "Het tankstation, dat zelf waterstof maakt, en het voertuig zijn educatieve hulpmiddelen om de jeugd nieuwe kennis bij te brengen en regionale knowhow te bevorderen."

De apparatuur werd, na een aanbesteding, geleverd door het bedrijf MaHyTec uit Dole, die graag aan het waterstofproject meewerkt. "De opleiding van technici, installateurs en onderhoudspersoneel zal de komende jaren essentieel zijn ", onderstreepte Dominique Perreux, de CEO van het bedrijf in de regionale pers. “We zien de levering als een symbolisch project.” MaHyTec is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de opslag van duurzame energie waaronder waterstof onder hoge druk of in vaste vorm,

De multifunctionele energieopslagstations op de scholen maken gebruik van een hybride systeem, waterstof en batterijen, waarmee een waterstofvoertuig kan worden getankt. 

De vijf uitgeruste scholen zijn de Germaine-Tillion middelbare school in Montbéliard (Doubs), de Jacques-Duhamel middelbare school in Dole (Jura), de Louis-Davier middelbare scholen in Joigny en Terres de l'Yonne in La Brosse (Yonne) en de Pierre middelbare school -Bérégovoy in Nevers (Nièvre).

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl