• Home Slider01

Weichai testHet Chinese bedrijf Weichai, producent van dieselmotoren, heeft in de bergen van Mongolië een serie voertuigen met een brandstofcel getest bij extreme temperaturen. Bussen en lichte- en zware vrachtauto’s zijn getest bij -40 graden. Het experiment is uitgevoerd in samenwerking met met het China Automotive Technology and Research Center en was de eerste koude-test. De testlocatie was in Hulun Buir, in de Chinese provincie Binnen-Mongolië. 

De uitslag was positief en dat betekent dat het vertrouwen van Weichai in de toepassing van brandstofcellen flink is gestegen. Het bedrijfsonderdeel Weichai Power is al de grootste stakeholder van Ballard Power, de Canadese specialist op het gebied van brandstofcellen.

Weichai Power heeft het afgelopen jaar een productielijn gebouwd waarop jaarlijks tienduizenden brandstofcellen kunnen worden geproduceerd en bouwde het 220 waterstofbussen in de fabrieken Weifang, Jinan en Liaocheng. De waterstofvoertuigen van Weichai hebben inmiddels gezamenlijk 2 miljoen km gereden.

Momenteel versnelt Weichai Power de technische ontwikkeling en commercialisering van motoren voor zware vrachtwagens met brandstofcellen voor stedelijke logistiek, intercitylogistiek en havenvervoer. 

Weichai Power Co., Ltd is een Chinees beursgenoteerd staatsbedrijf in Weifang , provincie Shandong , gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling , productie en verkoop van dieselmotoren . Deze worden gebruikt in voertuigen, zeeschepen en stroomgeneratoren. Het bedrijf is grotendeels in handen van de Weichai Group, een staatsbedrijf.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl