• Home Slider01

Australië Lavo batterijDe bedrijf Lavo uit Syndey, gespecialiseert in energie-opslag in waterstof, presenteert een nieuwe waterstofbatterij. Het systeem slaat drie keer zoveel energie op als een Tesla Powerwall 2 en is bedoeld voor energieopslag bij woningen die beschikken over zonnepanelen. Voor de grote en zware kast is binnen in woningen geen plaats, vandaar dat Lavo adviseert om de batterij buiten te plaatsen. Voor dieven hoeven kopers niet bang te zijn, het gevaarte weegt meer dan 300 kilo.

Het Lavo Green Energy Storage System meet 1.70 x 1.20 x 0,4 meter en kan worden aangesloten op de omvormer voor zonne-energie en leidingwater. Het enorme gewicht is verklaarbaar door de opslag van waterstof in metaalhydride, onder een druk van 30 bar in vier rode cilinders. De kast kan ongeveer 40 kilowattuur aan energie opslaan, drie keer zoveel als Tesla's huidige Powerwall 2 en genoeg om een ​​gemiddeld huis twee dagen te laten draaien. Als er energie nodig is en de zon niet schijnt, wordt de inpandige brandstofcel ingeschakeld om stroom te genereren. On direct aan de vraag te voldoen is ook een kleine lithium-batterij van 5 kWh ingebouwd. Er is Wi-Fi-connectiviteit en een telefoon-app voor monitoring en controle, bedrijven met een hogere stroombehoefte kunnen er meerdere parallel draaien om een ​​"intelligente virtuele energiecentrale" te vormen.

Het Lavo Green Energy Storage Systemkost in Australië omgerekend iets meer dan 22-duizend euro. Dat is mee dan drie Powerwalls 2 samen. Door opschaling in de productieketen wordt eind volgend jaar een prijsdaling van zo’n 15% verwacht. Dit jaar zijn er 2.500 voor de markt beschikbaar, vanaf volgend jaar zijn dat er 5000. Het bedrijf claimt een levensduur van 30 jaar voor het waterstofsysteem dat aanzienlijk milieuvriendelijker is dan verontreinigende batterijen. Lavo meldt dat het systeem ook buiten Australië leverbaar is.

Meer informatie op https://lavo.com.au/

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl