• Home Slider01

Groningen boot Alfa collegeStudenten van het Alfa-college in Groningen beginnen deze maand met de bouw van een raceboot op waterstof. Het snelle vaartuig moet eind mei gereed zijn om deel te kunnen nemen aan de derde Solar Boat Race in Groningen, een tot nu toe exclusief domein voor boten aangedreven door zonne-energie. Onderdeel vormt een spectaculair racefestijn door de Groningse binnenstad.

Volgens de organisatoren is de Solar Boot Race belangrijk als onderdeel van het regionale beleid om interesse te creëren bij de jeugd voor opleidingen in de techniek, zonne-energie en waterstof. Daarnaast heeft de Provincie Groningen een historische verbondenheid met de scheepsbouw en scheepvaartsector. Tenslotte spelen diverse bedrijven en instituten in Groningen een vooraanstaande rol bij de transitie naar waterstof. Al deze partijen hebben belang bij innovatie en het opleiden van de nieuwe technici (m/v) voor de toekomst. 

Het Alfa College, met meerdere vestigingen in het noorden van Nederland, leidt studenten op voor technische beroepen en richt zich regelmatig op projecten waarbij waterstof een belangrijke rol speelt. Studenten verleenden eerder medewerking aan de feestelijke opening van de waterstoffabriek van Hystock en bouwen momenteel een tinyhouse op waterstof in Hoogeveen.

De Solar Boat Race Groningen wordt van 26 tot 29 mei 2021 gehouden. De derde editie stond eerst gepland op 9 oktober 2020, maar door de COVID-19 beperkingen ging deze niet door.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl