• Home Slider01

Winschoten HyzonnEind februari zal in Winschoten de eerste Europese fabriek voor vrachtauto’s op waterstof worden geopend. Onder de naam Hyzon Motors Europe zullen hier seriematig vrachtauto’s van de band rollen. Deze krijgen de merknaam Hyzon maar worden gebouwd op een DAF chassis. DAF zal de voertuigen zonder motor aan Hyzon leveren. De vrachtauto’s van 40 ton krijgen een actieradius van ongeveer 400 km. Op termijn worden er in de fabriek 2000 vrachtauto’s per jaar geproduceerd.

In Hoogezand, thuislocatie van initiatiefnemer Holthausen, was onvoldoende ruimte om uit te breiden. Vandaar dat wordt uitgeweken naar het 15 kilometer oostelijker Winschoten, naar een ruimte waar in het verleden transportbedrijf Newexco was gevestigd. Het is de bedoeling dat hier straks tweeduizend vrachtauto’s per jaar worden gemaakt. Daarvoor zijn ongeveer duizend medewerkers nodig.

Holthausen Clean Technology werkt nu vanuit Hoogezand en is gespecialiseerd in waterstof. In Hoogezand wordt nu al jaarlijks tientallen voertuigen omgebouwd van batterij-elektriciteit of fossiele brandstof naar waterstof. Holthausen levert personenauto’s, bestelwagens, vrachtauto’s en reinigingsvoertuigen op waterstof. Het Amerikaanse waterstofbedrijf Hyzon is de wereldwijde partner.

Holthausen en Hyzon gaan samen in Nederland aan de slag met het bedrijfsonderdeel Hyzon Motors Europe. De vrachtauto’s zijn bestemd voor heel Europa.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl