• Home Slider01

Chuncheon korea tankstationDe regering in Zuid-Korea heeft verschillende wetten aangenomen om de ontwikkeling van de waterstofeconomie te versnellen. Er is duidelijke regelgeving opgesteld, afgestemd op waterstof, voor bedrijven die met H2 werken. R & D demo’s en ondernemingen die exporteren kunnen financiële ondersteuning tegemoetzien. Ook de mobiliteit op waterstof profiteert van de stimuleringsmaatregelen.

Opvallend in de wetgeving is de uitrol van waterstoftankstations. Het initiatief komt niet meer alleen bij exploitanten van pompstations te liggen, het Koreaanse Ministerie van Industrie kan voortaan ook een dwingend verzoek neerleggen bij pomphouders. Daarbij wordt vooral gekeken naar tanklocaties bij grote parkeergarages, distributiecentra en langs snelwegen. De exploitant van het betreffende tankstation zal aan het overheidsverzoek moeten voldoen, tenzij er een dringende reden is daarvan af te wijken. De nieuwe wet geeft de overheid ook meer bevoegdheden om invloed uit te oefenen op de verkoopprijs van waterstof aan de pomp.

Foto: De behoefte aan waterstof in de regio Chuncheon in het noorden van Zuid-Korea is groot, voor rijders in de Hyundai Nexo. Daar werd enkele weken geleden een nieuw waterstoftankstation aan de Jungang Expressway in Chuncheon City in gebruik genomen. De 300 waterstofrijders in het gebied waren voorheen aangewezen op de waterstoftankstations in de hoofdstad Seoel, 65 km verderop. De rij groeide uit tot 30 voertuigen en ontstond mede omdat tussen11.00 uur en 16.00 uur de eerste 2 kg brandstof per waterstofauto gratis kon worden getankt.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl