• Home Slider01

Wales Riversimple1Riversimple, de bouwer van waterstofauto’s uit Wales, heeft een principe-overeenkomst getekend met Siemens UK. De bedrijven gaan samen verder investeren in de ontwikkeling en productie van zeer zuinige waterstofauto’s. Naast het hippe 2-deurs karretje Rasa komt er een variant met vier deuren en een robuuste bestelwagen.

Riversimple heeft al enkele jaren ervaring met het ontwerpen en bouwen van lichte voertuigen op waterstof. Door de MoU (Memorandum of Understanding) die met Siemens is getekend haalt de autofabrikant kennis binnen op het gebied van planning, systematische bouw en opschaling van productielocaties. De fabriek die de hippe Rasa gaat bouwen moet in 2023 operationeel zijn. Op dit moment wordt er alleen nog een kleine productierun van Rasa gedraaid voor een grootschalige proef in Abergavenny, een stadje met 15-duizend inwoners in het zuidoosten van Wales.

In 2024 moet er een tweede fabriek, speciaal voor bestelwagens in werking zijn.

Beide voertuigen maken gebruik van ultracondensatoren en een kleine brandstofcel. In het geval van Rasa levert dat het dubbele van de gemiddelde energie-efficiëntie op in vergelijking met de huidige elektrische auto's. Elke fabriek zal ongeveer 220 directe banen bieden en 5.000 voertuigen per jaar produceren. 

Zoals Waterstof Magazine eerder schreef is Riversimple van plan om de kunstmatige geplande veroudering van voertuigen te stoppen. De auto’s zijn niet te koop, maar te gebruiken via een abonnement dat klanten een ervaring moet geven die dicht bij het eigendom staat. Over onderhoud hoeven rijders zich geen zorgen te maken, want dat zit bij de prijs in. Voor Riversimple een reden om de wagens zo robuust mogelijk te maken. De waterstof en verzekering zijn ook inclusief. Rijders die genoeg hebben van het voertuig kunnen deze zonder problemen weer inleveren bij de fabrikant, die de auto vervolgens doorschuift naar een volgende klant.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl