• Home Slider01

Bourget du Lac Atawey FrankrijkWaterstofbedrijf Atawey uit de Franse plaats Le Bourget de Lac wil haar netwerk van waterstoftankstations de komende jaren fors uitbreiden. Het bedrijf, gevestigd in de Alpenregio, heeft daarvoor nieuw kapitaal nodig en veel nieuw personeel. Het aantal medewerkers zal stijgen van de huidige 30 naar ongeveer 150.

Binnen afzienbare tijd komt in Frankrijk extra geld beschikbaar voor een herstelplan voor de economie na de Covid-19 crisis. Deze subsidie wil het bedrijf uit de Savoie inzetten om over vijf jaar een marktaandeel van 40% binnen de markt van waterstoftankstations in Frankrijk te realiseren.

In verschillende Franse regio’s heeft Atawey het afgelopen jaar nieuwe waterstoflaadstations opgezet, zoals in Chambéry in de Alpen, in Evreux (Normandië) en in Nouméa (Nieuw-Caledonië). Deze stations, die zijn ontwikkeld in samenwerking met lokale autoriteiten. Hier kunnen waterstofvoertuigen in vijf minuten worden volgetankt. In de regio Auvergne-Rhône-Alpes heeft Atawey de eerste twee waterstoflaadstations opgezet in Clermont-Ferrand en Chambéry als onderdeel van het Zero Emission Valley-project, dat tot doel heeft 20 stations en 1.200 auto’s, bussen en vrachtwagens in te zetten die rijden op waterstof.

Het Nationale waterstofplan dat eind dit jaar door de overheid werd aangekondigd, markeert een versnelling van het groeipotentieel van Atawey. Met het waterstofplan dat wordt ingezet als onderdeel van France Relance, zullen tegen 2025 bijna 400 waterstoflaadstations in het land worden gecreëerd, een flinke stijging vergeleken met het huidige aantal van ongeveer 30. Atawey heeft voor de groei een nieuwe productielocatie gepland.

Later dit jaar zal Ataey een nieuwe financieringsronde organiseren om de snelle groei te financieren. De laatste financieringsronde, gehouden in 2020, leverde enkele miljoenen aan investeringskapitaal op. Het bedrijf is inmiddels wel gewend aan groei en verdubbelde de afgelopen jaren ieder jaar in grootte.
Foto: aan tientallen waterstoftankstatios door heel Frankrijk heeft Atawey de afgelopen jaren meegewerkt.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl