• Home Slider01

Gwangju City KoreaIn de Koreaanse stad Gwangju wordt volgend jaar een energiecentrale op brandstofcellen gebouwd. De gemeente Gwangju City is volop bezig met de voorbereidingen en heeft de eerste bijeenkomst met investeerders inmiddels succesvol afgesloten. De investeerders zijn grote Koreaanse bedrijven met namen als Korea Midland Power, SK Gas, Doosan E&C en SK Securities, allen met ruime ervaring in de waterstofsector.

De elektriciteitscentrale, die wordt gebouwd op het terrein van een rioolwaterzuivering, gaat 95.000 MWh aan elektriciteit produceren, dit komt overeen met 1,1% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik in de regio. Ongeveer 33.000 huishoudens kunnen hiermee van stroom worden voorzien.

Om een zo optimaal mogelijk rendement te krijgen zal ook de warmte uit de brandstofcel worden benut. 27 openbare en financiële instellingen zullen op het regionale warmtenet van de centrale worden aangesloten, zoals het stadhuis van Gwangju City, een groot congrescentrum en een appartementencomplex.

De elektriciteitscentrale wordt gezien als een eerste stap richting een groene stroomvoorziening en moet in de zomer van 2022 klaar zijn. Als het project een succes wordt wil Gwangju City, een stad met 1,4 miljoen inwoners, een centrale bouwen met een tien keer zo grote capaciteit.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl