• Home Slider01

Gladstone BBQEen opvallend feestje in Australië. De eerste minister van waterstof ter wereld, Mick de Brenni, organiseert een barbecue, samen met assistent-minister Lance McCallum en waterstofpioniers Barry O'Rourke, Kim Richards en Les Walker. Het is de eerste barbecue op waterstof in de Speaker’s Green, de weelderige tuin rond het parlementsgebouw in Brisbane. Minister van Energie, Hernieuwbare Energie en Waterstof Mick de Brenni liet daar weten dat de regionale regering miljoenen gaat investeren om de waterstofindustrie op gang te helpen en om hooggekwalificeerde banen te creëren in Australische provincie Queensland.

“De industriële havenstad Gladstone is hard op weg om een ​​supermacht op het gebied van hernieuwbare waterstof te worden”, aldus de minister van energie. “De zaken gaan voortvarend en de bouw van de nieuwe waterstoffabriek in de regio ligt ruim voor op schema. Binnen het nieuwe Hydrogen Park Gladstone-project zal waterstof bijgemengd gaan worden in het aardgasnetwerk tot een percentage van 10%.” Met behulp van de regering van Queensland heeft de stad Gladstone de rol van internationale H2-Hub veiliggesteld en er is een overeenkomst getekend met het Japanse bedrijf Sumitomo voor de grootschalige productie van groene waterstof.

Om het potentieel van waterstof nog eens extra te benadrukken schoven talloze ministers en parlementsleden aan om gezellig te barbecueën. In Brisbane is het in nu zomer, met een middagtemperatuur van boven de 30 graden.   

Met de barbecue op waterstof willen de initiatiefnemers het grote alledaagse potentieel van waterstof te demonstreren. “Voor ons is het nog bijzonder, maar in de toekomst moet een BBQ op waterstof voor iedere inwoners van Queensland een normale zaak zijn,” aldus de minister.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl