• Home Slider01

San Diego ShellCalifornië blijft het gebied in de USA waar de meeste voertuigen op waterstof rondrijden, blijkt uit de nieuwste cijfers van California Fuel Cell Partnership. In de Golden State in het westen van de Verenigde Staten zijn tot nu toe 9063 auto’s met een brandstofcel verkocht of geleasd. Daarbij komen 48 bussen op waterstof en enkele zware vrachtauto's. Deze voertuigen hebben momenteel de beschikking over 44 waterstoftankstations verspreid over de hele deelstaat, maar met de nadruk op de verstedelijkte gebieden in Siliconvalley rond de Golf van San Francisco en in de metropool Los Angeles.

Het meest noordelijke waterstofvulpunt bevindt zich bij het Shell tankstation in Lake Tahoe-Truckee en het meest zuidelijke tankstation staat bij Shell in San Diego (midden op de foto met het blauwe dakje) aan de Mexicaanse grens. Dat waterstoftankstation is niet van Shell, maar van partner True Zero. De komende jaren komen er nog tientallen tankstations bij voor personenauto’s, bussen en zwaar transport. In Oakland, Palm Springs en Anaheim zijn al tankstations gevestigd die zich speciaal op bussen richten en in Ontario en Long Beach zijn drie stations ingericht voor zwaar transport.

Naar verwachting zal het aantal waterstoftankstations en waterstofauto’s de komende jaren snel toenemen. Rond San Francisco zijn 12 nieuwe H2-stations in ontwikkeling, rond Los Ageles 28 en rond San Diego 5. Over een aantal jaren worden openbaarvervoersbedrijven verplicht om met emissievrije bussen te rijden en vanaf 2035 mogen er geen voertuigen op fossiele brandstoffen meer worden verkocht in Californië.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl