• Home Slider01

Zandvoort ShellShell is de nieuwe hoofdsponsor van het studententeam van Forze uit Delft. Sinds afgelopen zondag behoort de opvallende roze raceauto tot het verleden en is het voertuig voorzien van een nieuwe blauwe wrap. In Zandvoort werd het de nieuwe look van de raceauto op waterstof aan de pers gepresenteerd. Het Forze-team bestaat uit 26 studenten van de Universiteit Delft die een tussenjaar hebben genomen, aangevuld met meer dan dertig vrijwilligers.

Tientallen fotografen en cameralieden kwamen afgelopen zondag naar het circuit in de duinen van Zandvoort. Er was volop gelegenheid om met de studenten te spreken en de waterstofauto van nabij te bewonderen. Cameramensen kregen de gelegenheid om, voorzien van een veiligheidstuigje, beelden te schieten van het rijdende voertuig op het circuit. In 2024 wil het studenten team uit Delft meedoen aan een race met waterstofauto’s op het circuit van Le Mans in Frankrijk. Met de sponsoring van het Forze-team hoopt Shell de innovatie van waterstof binnen de mobiliteit sneller te laten verlopen.

Technische gegevens van waterstofraceauto: Acceleratie van 0 naar 100 km per uur in 4 seconden, topsnelheid 210 km per uur, brandstofcelvermogen 105 kW (141 pk), verhoogde kracht 220 kW (295 pk), gewicht 1250 kg, afmeting 475 x 190 cm. Het voertuig beschikt over twee tanks waarin onder 700 bar 9 kilo waterstof kan worden meegenomen. Dit lost het probleem op dat tijdens de pitstop geen waterstof getankt mag worden.

De nieuwe look zelf zien? Klik dan hier.

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl