• Home Slider01

Pesse Green Planet1Aan de snelweg A28 bij het Drentse Pesse wordt volop gewerkt aan de realisatie van het eerste waterstoftankstation van Shell in Noord-Nederland. Shell-dealer Edward Doorten bouwt bij zijn tankstation Green Planet, direct aan afslag 28, een waterstoftankstation waar opvallend snel getankt kan worden. De pomp met 700 bar heeft een debiet 1,8 kilo waterstof per minuut en de pomp met 350 bar een debiet van 7,2 kilo per minuut.

De werkzaamheden zijn in de zomer van 2020 begonnen, en hoewel er nog volop gewerkt wordt, kunnen vanaf medio maart de eerste personenauto’s tanken. Maximaal 25 bestuurders mogen vanaf dan op proef tanken, in ruil voor de data die zij genereren krijgen ze waterstof geleverd voor 7,50 euro per kilo.

Shell Green Planet is in 2013 geopend en is zonder twijfel een van de meest opvallende tankstations van Nederland. Niet alleen door de bijzondere architectuur, maar ook door de veelheid aan brandstoffen die wordt aangeboden. Green Planet richt zich, naast de traditionele brandstoffen, op een groot aanbod van duurzame en schone brandstoffen. Waterstof is daarbij een onmisbare aanvulling. “Sinds 2013 hebben wij veel ervaring opgedaan met het implementeren van nieuwe brandstoffen”, laat eigenaar Edward Doorten weten. “Wij zetten onze ervaringen graag in om waterstof betaalbaar beschikbaar te krijgen voor personenauto’s, autobussen en trucks. We gaan hierbij verder dan alleen de brandstof. We willen daarnaast oplossingen bieden op het gebied van aanschaf, onderhoud, leasing en het ontzorgen van de wagenparkbeheerder. Samenwerking met vele andere partijen en geïnteresseerde wagenparkbeheerders een absolute must.”

Foto: Er staan deze week nog grote bouwhekken rond het H2-tankstation van Green Planet.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl