• Home Slider01

Guanghzu China HyundaiDe Koreaanse autofabrikant Hyundai is deze week begonnen met de bouw van de eerste fabriek voor brandstofcellen buiten Zuid-Korea. De fabriek met een oppervlakte van ruim 200.000 m2 komt in Guangzhou in de provincie Guangdong in China. Hier worden vanaf medio 2022 een productiefaciliteit en een onderzoekscentrum gecombineerd.

In eerste instantie zullen er 6.500 brandstofcellen per jaar worden geproduceerd, maar de fabriek is ontworpen om op te schalen. Hyundai wil in 2030 jaarlijks 700.000 brandstofcellen produceren. De snelheid van opschaling is afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt voor schoon vervoer.  De fabriek krijgt de naam HTWO Guangzhou dat staat voor 'H2', het waterstofmolecuul, en vertegenwoordigt ook 'Hydrogen' en 'Human'.

Sinds de introductie van 's werelds eerste in serie-geproduceerde waterstof-auto ix35 in 2013, breidt de Hyundai Motor Group zijn aanbod van voertuigen aangedreven door een zelf ontwikkeld brandstofcelsysteem uit met de Hyundai NEXO SUV, XCIENT Fuel Cell heavy-duty truck en een brandstofcel-elektrische bus. Hyundai heeft inmiddels ook andere waterstofmachines in ontwikkeling zoals heftrucks en graafmachines. Het bedrijf investeert veel in de ontwikkeling van emissievrije mobiliteit.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl