• Home Slider01

Aberdeen bus waterstofDe Schotse stad Aberdeen zet de volgende stap in de overgang naar volledig emissievrij openbaarvervoer. De gemeenteraad geeft toestemming om opnieuw miljoenen te investeren in bussen op waterstof. Voor 5,2 miljoen euro worden tien nieuwe dubbeldekkers aangeschaft. Het geld is afkomstig uit het energietranditiefonds van ruim 70 miljoen euro dat is opgericht om te zorgen voor een groen herstel na de corona-epidemie.

Het fonds, met een focus op het noordoosten van het Verenigd Koninkrijk, ondersteunt de ambities van de regio om een van de ​​wereldleiders te worden in de overgang van fossiele brandstoffen naar alternatieven met nul-uitstoot, het creëren van goede groene banen en het laten groeien van de lokale economie op een manier die iedereen ten goede komt. De komende decennia moet de Schotse waterstofeconomie doorgroeien naar 30 miljard euro per jaar.

De Schotse minister van Energie Paul Wheelhouse laat weten verheugd te zijn deze financiering aan te kondigen voor de uitbreiding van het Aberdeen Hydrogen Hub-project, dat de vraag naar schone groene waterstof in de transportsector veiligstelt en de waterstofproductie opvoert. “Geen enkele brandstof of technologie is op zichzelf de oplossing voor klimaatverandering, maar waterstof heeft het potentieel om een ​​zeer belangrijk onderdeel te zijn van een vooruitstrevend energiesysteem dat het koolstofarm maken van ons transport, onze verwarming en onze industrie ondersteunt. We zijn toegewijd om deze opkomende sector te ondersteunen en om de economische voordelen die de productie van waterstof kan opleveren te maximaliseren."

Met de tien nieuwe bussen komt de eerste en grootste vloot van dubbeldekkers op waterstof ter wereld op totaal 25. In de stad Aberdeen rijden al auto's, bestelwagens, veegmachines en vuilniswagens op waterstof. Aberdeen is daarmee een van de voorlopers in Europa. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl