• Home Slider01

Sydney Hyundai NEXO FCEV 01De strijd om de eerste waterstofauto in Australië te registreren is gewonnen door Hyundai. De autofabrikant uit Zuid-Korea wist het Japanse Toyota nipt te verslaan. De afgelopen maand werden in Australië de eerste 20 Hyundai Nexo’s op naam gezet en dat is iets sneller dan de 20 Mirai’s die door Toyota zijn aangekondigd. De landelijke en regionale overheden zijn de eerste waterstofrijders.

Hyundai wist de eerste auto’s op naam te zetten voor de Australian Capital Territory, de regering in de hoofdstad Canberra. Toyota volgt binnenkort met de levering van tientallen Mirai’s aan de regering van de provincie Victoria, met als grootste stad Melbourne in het uiterste zuidoosten van het land. Een deel van de waterstofauto’s gaat naar energieleverancier Arena.

Beide autofabrikanten participeren in projecten waarbij ook een waterstoftankstation wordt gerealiseerd. Er komen nieuwe tankstations in Canberra en Melbourne. Australië heeft al H2-stations, een bij het Hyundai hoofdkantoor in Sidney en een mobiel waterstoftankstation van Toyota. 

Zowel Hyundai als Toyota zullen hun waterstofauto's leasen aan het bedrijfsleven en de overheid als onderdeel van een uitgebreid testprogramma. Het kan vervolgens nog enkele jaren duren voordat waterstofauto’s beschikbaar zijn voor het grote publiek in Australië. Zowel Hyundai als Toyota hebben laten weten dat voorlopig alleen bedrijven en overheden de voertuigen op waterstof kunnen leasen.

Op de foto: De eerste Hyundai Nexo’s staan geparkeerd bij het bij het Hyundai hoofdkantoor in Sydney, Australië.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl