• Home Slider01

Toulouse McPhyHet Franse beurgenoteerde bedrijf McPhy groeit flink en gaat haar productiefaciliteit voor waterstoftankstations fors uitbreiden. In 2022 moet er een nieuwe fabriek zijn gebouwd waar de productie kan vervijfvoudigen. De orderportefeuille is goed gevuld. Dankzij deze nieuwe fabriek kan McPhy zijn productie verhogen tot 100 waterstofstations per jaar, nu zijn er dat ongeveer 20. De orderportefeuille is gestegen met 75% tot 23 miljoen euro. McPhy produceert tankstations in Frankrijk en elektrolysesystemen in Italië.

McPhy heeft samenwerkingsverbanden getekend met Nouryon en de Nederlandse Gasunie om een 20 MW elektrolyser te plaatsen in het hart van een chemiemarkt ergens in Europa. Daarnaast levert het bedrijf apparatuur aan het project Zeo Emission Valley, het grootste mobiliteitsproject op het gebied van waterstof in Frankrijk. In Auxerre gaat McPhy aan de slag om een waterstoftankstation te bouwen voor de bevoorrading van een vloot waterstofbussen. In Dijon bouwt McPhy de komende jaren twee waterstoftankstations, één in het noorden en één in het zuiden van de stad. Bij een van de stations zal een elektrolyser komen te staan van 1 MW voor de productie van groene waterstof. Tenslotte komen er een waterstoftankstation bij de luchthaven van Toulouse-Blagnac. Dit laatste tankstation zal precies op de grens van het openbare en afgesloten deel van het luchthaventerrein komen te staan. De ene dispenser kan worden gebruikt door voertuigen die op de luchthaven zelf werken en de andere dispenser is openbaar. Bij beide vulpunten kan zowel 350 bar als 700 bar getankt worden. Een elektrolyser, met een productiecapaciteit van 400 kg goeden waterstof per dag, is onderdeel van dit tankstation (zie afbeelding).

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl