• Home Slider01

Seoel Zuid Korea1Om de waterstof aan de pomp in Zuid-Korea goedkoper te maken zullen er dit jaar tien nieuwe waterstoffabrieken worden gebouwd. Dat heeft het ministerie van Handel, Industrie en Energie bekend gemaakt. Het project vraagt een investering van 50 miljoen euro en zal worden gekoppeld aan de uitbreiding van het aantal waterstoftankstations.

De grootste waterstoffabriek zal jaarlijks 4 miljoen kilo waterstof produceren en komt te staan in een gebied waar op geen enkele andere wijze waterstof beschikbaar is. De andere productielocaties, met een jaarproductie van rond de 400.000 kilo, komen in regio’s waar het openbaar vervoer op waterstof gaat rijden. Door waterstof te produceren in de nabijheid van eindgebruikers kunnen hoge transportkosten worden bespaard. 

De nieuwe waterstoftankstations die er dit jaar bijkomen zullen voornamelijk worden geplaats in en rond de hoofdstad Seoel. Door een veranderende regelgeving verloopt de uitrol sneller dan in het verleden. In de toekomst mogen er ook waterstofvulpunten worden gebouwd bij bestaande tankstations. Dat was in het verleden, door extreme veiligheidseisen, niet toegestaan. Voor de snelle uitrol van nieuwe H2-stations heeft de regering een nieuw bedrijf opgericht dat belemmeringen voor nieuwe waterstofverkopers snel moet oplossen.
Foto: in de overheidsstad Sejong City opende eind vorig jaar een waterstoftankstations waar dagelijks 50 waterstofauto's getankt kunnen worden. Het station heeft een capaciteit van maximaal 5 auto's per uur. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl