• Home Slider01

Hericourt GaussinHet Franse bedrijf Gaussin, een van de toonaangevende bedrijven in goederen- en personenmobiliteit, presenteert een nieuw voertuig op waterstof voor het verplaatsen van opleggers, trailers en wissellaadbakken. Het 100% emissievrije voertuig is ontworpen voor afgesloten bedrijventerreinen en zit vol sensoren om opleggers veilig te vervoeren van een parkeerplaats naar een laad- en losdok en andersom. Deze zomer gaan de eerste testmodellen rijden bij grote logistieke spelers in de e-commerce in Europa en de Verenigde Staten.

Het voertuig rijdt niet alleen geheel zelfstandig richting de te verplaatsen objecten, maar kan ook met een computergestuurde robotarm luchtslangen en stekkers aankoppelen. De robotarm is voorzien van camera's om automatisch de connectortypen te herkennen zodat de juiste verbindingshandelingen kunnen worden uitgevoerd. De disruptieve technologie, die op verzoek van verschillende klanten is ontwikkeld, moet een kant-en-klare, emissievrije oplossing bieden om efficiëntie in de logistiek te verbeteren en de productiviteit en veiligheid te verhogen. De eerste klanten waar Gaussin zich op richt zijn distributiecentra waar tienduizenden vrachtwagens per jaar snel verwerkt moeten worden.  

Om de levering aan een klant binnen 24 uur of just-in-time in een winkel te garanderen, moeten logistieke operatoren betrouwbare processen en technologieën implementeren met een zeer hoge productiviteit. Dit betekent dat de organisatie rond het logistieke centrum net zo efficiënt moet zijn als de beproefde sorteersystemen in het magazijn. Lange oplaadtijden van voertuigen op batterijen passen minder goed in 24-uursprocessen, vandaar dat Gaussin kiest voor voertuigen met een brandstofcel.

Beelden van dit zeer innovatieve voertuig op waterstof ziet u via deze link

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl