• Home Slider01

Bus betterBusfabrikant Wrightbus heeft 13 miljoen euro aan subsidie ontvangen voor de ontwikkeling en fabricage van betaalbare bussen met een brandstofcel. In de stad Ballymena, in Noord-Ierland, wordt een waterstofcentrum ingericht waar onderzoek wordt gedaan naar waterstoftechnologie. In totaal zal Wrightbus 62 miljoen euro investeren in emissievrije voertuigen. Niet alleen bussen gaat hiervan profiteren, maar ook vrachtauto’s. De investering zorgt ervoor dat er 10.000 banen in het Verenigd Koninkrijk behouden blijven.

De regering van Boris Johnson wil flink investeren in de waterstoftechnologie en ervoor zorgen dat het Verenigd Koninkrijk de komende decennia een van de toonaangevende landen wordt voor waterstofontwikkelingen. Om groener uit de corona-pandemie te komen is eerder deze maand het project Bus Back Better gepresenteerd. Samen met een 10-puntenplan wil de regering de overschakeling naar emissievrije voertuigen versnellen en de transportsector emissievrij maken.   

“Ik ben er trots op dat het VK het voortouw neemt in de wereldwijde overgang naar emissievrije voertuigen,” zegt Minister van Transport Rachel Maclean. “In het komende decennium zullen we voorop blijven lopen in het ontwerpen, fabriceren en gebruiken van schone voertuigen.”

Staatssecretaris voor Noord-Ierland, Brandon Lewis laat weten dat de toegekende subsidie van 13 miljoen Wrightbus in staat zal stellen om een ​​expertisecentrum te worden voor emissievrije technologie in het hart van Noord-Ierland. “Er blijven 1000 hooggeschoolde banen behouden en er komen er de komende jaren nog eens 3000 bij. Dit zal onze lokale economie blijven nivelleren, waardoor Wrightbus kan doorgaan met het produceren van de volgende generatie van toonaangevende waterstofbussen."

De link naar het Bus Back Better-plan van de Britse regering vindt u hier.

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl