• Home Slider01

Winschoten Hyzonfabriek1Vrachtautofabrikant Hyzon gaat zijn waterstofvoertuigen aanbieden via een leaseconstructie, te beginnen in Europa. Dat heeft het internationale waterstofbedrijf bekendgemaakt.  Hyzon wil een van de eerste bedrijven zijn die klanten een waterstof-brandstofcelwagen levert tegen totale eigendomskosten (TCO) die gelijk zijn aan vergelijkbare bedrijfswagens op diesel in Europa. Hyzon kiest daarmee voor een soortgelijk systeem als Hyundai/H2Energy, met de vloot waterstofvrachtauto’s in Zwitserland.

Hyzon en zijn partners zijn actief bezig met het ontwikkelen van complete end-to-end levenscyclusoplossingen, waarmee wagenparkbeheerders op een rendabele manier de overstap naar bedrijfsvoertuigen op waterstof kunnen maken. Het nieuwe leaseaanbod van het bedrijf is de eerste stap in de ontwikkeling van een Europa breed leaseaanbod voor de vrachtwagenmarkt. In het leasepakket zit naar verwachting de waterstof, verzekeringen, service en het onderhoud voor voertuigen van het merk Hyzon.

In heel Europa wordt in hoog tempo aan de uitrol van waterstof binnen de mobiliteit gewerkt. De verwachting is dat het continent binnen enkele jaren wereldleider zal zijn bij de uitrol van vrachttransport op waterstof. Hyzon wil een belangrijke rol gaan spelen in de transitie van de Europese Unie naar waterstofenergie, aan de basis staat de nieuwe vrachtautofabriek in Winschoten. 

Craig Knight, Chief Executive Officer van Hyzon, is positief over deze nieuwe ontwikkeling. "We zijn verheugd deze leaseconstructie aan onze klanten in Europa aan te kunnen bieden en wagenparkbeheerders te ondersteunen bij het maken van de overstap naar waterstof. Deze service is bedoeld om vervoerders de mogelijkheid te bieden om de overstap te vergemakkelijken. Wat betreft kosten en tanktijd moeten onze voertuigen op waterstof kunnen concurreren met trucks die rijden op diesel.”

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl