• Home Slider01

China SinopecChina Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) is van plan om in de komende vijf jaar ongeveer 1.000 waterstoftankstations te bouwen. Daar waar mogelijk wordt de H2-infrastructuur gecombineerd met bestaande tankstations met fossiele brandstoffen. Eind vorig jaar had het bedrijf al 27 proefprojecten gereed in regio's als Guangdong, Shanghai, Zhejiang en Guangxi.

Sinopec topman, Zhang Yuzho, laat bij de presentatie van de plannen weten dat waterstof een zeer belangrijk deel van de energietransitie mogelijk zal maken. “Sinopec gaar fors investeren in waterstof, uiteindelijk willen we China’s grootste waterstofbedrijf worden.”

Eind vorig jaar waren er 650 waterstoftankstations over de hele wereld waarvan ongeveer 100 in China. Het doel van China is om tegen 2030 1.500 waterstoftankstations te hebben, waarmee het doel van Sinopec van 1.000 in 2025 bijna 70% van dit totaal is. Dat betekent dat alleen al Sinopec vier waterstoftankstations per week moet openen, gedurende een periode van bijna vijf jaar. De ambitieuze doelstelling onderstreept de nadruk die China legt op de nog in ontwikkeling zijnde transporttechnologie.

Het ambitieuze ontwikkelingsplan voor waterstof van Sinopec in 2021-2025 zal de penetratie van brandstofcellen aanzienlijk versnellen. Tweeduizend stations is voldoende voor 150.000 tot 300.000 brandstofcelvoertuigen. Als de plannen worden gerealiseerd is dit het grootste netwerk van waterstoftankstations ter wereld, maar het aantal H2-pompen valt toch wat tegen bij de 30.000 benzine- en dieselstations die Sinopec in heel China exploiteert.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl