• Home Slider01

Vichy Pragma1Pragma Industries heeft aan de start van het toeristisch seizoen twee series waterstoffietsen geleverd aan fietsverhuurders in Frankrijk. De fietsen worden ingezet in de regio Auvergne Rhône Alpes als onderdeel van het project Zero Emission Valley, om de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen terug te dringen.

Fabrikant Pragma heeft afgelopen week tien fietsen inclusief tankstation geleverd aan het stadje Vichy in het midden van Frankrijk (foto). Daar gaat aanbieder van mobiliteit Transev de fietsen deze zomer verhuren aan toeristen die een ontspannen tochtje langs de rivier de Allier willen maken. Fabrikant van de waterstoffietsen is Pragma Industries uit Biarritz aan de Golf van Biskaje. Daar worden al enkele jaren waterstoffietsen geproduceerd die in meerdere landen -waaronder Nederland- te koop zijn.

Een tweede serie van tien fietsen, inclusief tankstation, gaat naar Brides-les-Bains in de Franse Alpen. Ook deze fietsen zijn voor de verhuur aan toeristen. De nieuwste waterstoffietsen van Pragma kunnen binnen twee minuten tanken en zijn dan direct inzetbaar voor 120 kilometer fietsplezier. De fietsenfabrikant geeft bij aflevering een training rond het veilig gebruik van de fietsen, het tanken van waterstof en een basisuitleg over het verhelpen van eventuele storingen.

De Franse regio Auvergne Rhône-Alpes (AuRA) staat bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, wereldberoemde skigebieden en levendige stedelijke centra. Om de luchtvervuiling aan te pakken, heeft de regionale raad van AuRA een op waterstof gericht programma ontwikkeld met de naam Zero Emission Valley (ZEV). De ZEV brengt meer dan 50 openbare en particuliere bedrijven en agentschappen samen om samen te werken in de strijd voor schonere lucht.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl