• Home Slider01

Hericourt Frankrijk GaussinEen wereldprimeur bij het ontwikkelen van emissievrije vrachtauto’s. Het Franse bedrijf Gaussin presenteert een universeel onderstel voor vrachtwagens op waterstof. Het chassis bevat de belangrijkste componenten en systemen om de volgende generatie schone vrachtwagens te produceren, zoals een chassis dat 400 kg minder weegt dan vergelijkbare alternatieven, waterstoftanks, brandstofcellen, elektromotoren, aandrijfassen en ophangingen. Vrachtautofabrikanten en carrosseriebouwers kunnen op dit chassis hun eigen unieke onderdelen plaatsen.

Gaussin, een bedrijf uit het noordoosten van Frankrijk, komt met onderstellen voor trekkers en bakwagens van 18 tot 44 ton. Voor deze nieuwe ontwikkeling wordt een apart bedrijfsonderdeel opgericht. De verdiensten van Gaussin zitten in de montage- en marketinglicenties. Het primaire doel van het emissievrije onderstel is om de overgang naar schoon en intelligent vrachtvervoer te versnellen.

De toekomstige vrachtauto’s op waterstof, op een chassis van Gaussin, hebben een tanktijd van minder dan 20 minuten en een actieradius van 800 km. Op en achter het universele onderstel kunnen vrachtautofabrikanten en carrosseriebouwers hun cabines, apparatuur, opleggers, containers, kippers of tanks plaatsen. De onderstellen krijgen daarvoor universele aansluitpunten.

Gaussin denkt met deze oplossing 5% van de markt voor schone-energietrucks te kunnen veroveren. Dat betekent dat tussen nu en 2031 450-duizend onderstellen moeten zijn verkocht. Daarvoor gaat het bedrijf samenwerken met regionale spelers.

Gaussin is een ingenieursbureau dat innovatieve producten en diensten ontwerpt, assembleert en verkoopt op het gebied van transport en logistiek. De knowhow omvat vracht- en personenvervoer en autonome technologieën die zelfrijdende oplossingen mogelijk maken. Met 50.000 voertuigen wereldwijd heeft Gaussin een sterke reputatie in vier snelgroeiende markten: de terminals in havens, luchthavens, logistiek en personenvervoer.

klik hier voor het complete nieuwsoverzicht

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl