• Home Slider01

Zuid Afrika SasolHet energiebedrijf Sasol Ltd. heeft aangekondigd om met Toyota de mobiliteit op waterstof in Zuid-Afrika te gaan ontwikkelen. In eerste instantie wordt gekeken naar de autosnelweg N3 tussen de havenplaats Durban en de miljoenenstad Johannesburg. De N3, met een lengte van 600 km, is een van de drukste wegen van Zuid-Afrika en wordt intensief gebruikt door vrachtverkeer voor langeafstandtransport.

Sasol en Toyota richten zich in eerste instantie op het segment zwaar transport. Daarvoor worden vrachtauto's van Toyota ingezet die op dit moment nog in ontwikkeling zijn in Japan. Partner Sasol zorgt voor de tankinfrastructuur. Het bedrijf is eigenaar van tankstations in het hele land.

Sasol is momenteel een van de grootste uitstoters van broeikasgassen in Zuid-Afrika en streeft er naar de uitstoot van zijn activiteiten in 2030 met ten minste 10% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2017. Daarvoor wordt in de toekomst waterstof aangeboden bij de tankstations van Sasol, maar ook wordt onderzocht of meer duurzame energie kan worden ingekocht en of er een schonere brandstof voor de luchtvaart kan worden geproduceerd.

Sasol is een internationaal opererend Zuid-Afrikaans chemiebedrijf met het hoofdkantoor in Johannesburg en is het op een na grootste bedrijf van Zuid-Afrika. Sasol is in 1950 opgericht en heeft wereldwijd zo’n 30-duizend mensen in dienst.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl