• Home Slider01

Wildon OostenrijkDe ervaring met een taxi op waterstof is zó positief, dat Gerard Kraus uit Wildon zijn hele taxivloot wil omzetten naar waterstof. Een jaar geleden werden de eerste passagiers geheel emissievrij op waterstof vervoerd en dat is uitstekend bevallen. Taxi Wildon rijdt met een Hyundai Nexo.

Zijn ervaring met de SUV vat de eigenaar van het taxibedrijf kort samen: “Hij rijdt als een normale auto, alleen veel klimaat- en milieuvriendelijker. En dat is het beste dat over deze technologie kan worden gezegd. Ons doel is nog steeds om het eerste taxibedrijf van heel Oostenrijk te worden dat voor 100 procent rijdt op brandstofcellen." 

"Deze Nexo-waterstoftaxi is de eerste waterstof-elektrische SUV die commercieel wordt gebruikt in Oostenrijk", zegt Roland Punzengruber, algemeen directeur van Hyundai Oostenrijk. “Het hoge niveau van inzetbaarheid en betrouwbaarheid is door dit taxibedrijf uit Steiermark op indrukwekkende wijze aangetoond.”

De Hyundai Nexo heeft een actieradius van 600 kilometer en presteert in de zomer en winter evengoed. Binnen 5 minuten kan worden getankt en is het voertuig weer volledig inzetbaar. Een volle tank kost in Oostenrijk 54 euro. Op het gebied van veiligheid presteren waterstofvoertuigen vergelijkbaar met de huidige conventionele voertuigen.

In het Alpenland zijn momenteel 50 waterstofvoertuigen geregistreerd die de beschikking hebben over vijf waterstoftankstations. Om een redelijke landelijke dekking te krijgen zijn er 40 tankstations nodig.

Waterstof lijkt voor veel taxibedrijven een ideale oplossing om de voertuigen 24 uur per dag beschikbaar te hebben. In verschillende Europese steden als Kopenhagen, Parijs, Londen en Den Haag rijden al honderden taxi’s op waterstof en dat aantal groeit snel.

Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl