• Home Slider01

canada Linamar fabriekBallard Power Systems en de Linamar Corporation hebben een strategische alliantie aangekondigd voor de ontwikkeling van voertuigen op waterstof.  De bedrijven gaan samenwerken bij de ontwikkeling en verkoop van brandstofcelaandrijvingen en componenten voor kleine voertuigen tot 5 ton in Noord-Amerika en Europa. De nieuwe partners zien commerciële kansen voor schone auto’s en bestelwagens op waterstof met een grote actieradius die veel kilometers moeten rijden en een korte tanktijd eisen.

In eerste instantie zal er een aandrijflijn op waterstof worden ontwikkeld waarbij Ballard het brandstofcelsysteem gaat leveren en Linamar het chassis, de tanks, de behuizingen en onderdelen. Linama zal ook de eindmontage verzorgen (foto).

Randy MacEwen, president van het beursgenoteerde Ballard, dat de brandstofcellen levert, is zeer tevreden met de deal. “We zijn verheugd om een ​​strategische alliantie te vormen met Linamar, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van precisieproducten en aandrijflijnsysteemoplossingen. We kennen elkaar al van de proef met bestelwagens op waterstof van pakketvervoerder UPS in Californië. Nu gaan we verder met waterstofontwikkelingen.”

Partner Linamar Corporation is een beursgenoteerd Canadees productiebedrijf dat wereldwijd actief is. Het is de op een na grootste fabrikant van auto-onderdelen in Canada en vervaardigt en levert producten binnen de sector mobiliteit. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Ontario en er werken bijna 30-duizend mensen in totaal 60 fabrieken, 8 R & D-centra en 25 verkoopkantoren in 17 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl