• Home Slider01

Saerbeck Enapter1De Duitse fabrikant van electrolysers Enapter ontwikkelt een nieuw model electrolyser om waterstof grootschalig te kunnen produceren. Momenteel produceert het bedrijf in Italië relatief kleine productieunits die modulair kunnen worden geschakeld. Als in 2022 de nieuwe productielocatie in Duitsland gereed is (foto) worden ook grotere electrolysers geproduceerd.

De "Enapter AEM Multicore" zal volgend jaar op de markt komen en moet de efficiënte productie van groene waterstof op grote schaal mogelijk maken, kondigde het bedrijf in een persbericht aan. Volgens Enapter zou het nieuwe model een alternatief moeten zijn voor traditionele electrolysers in de megawattklasse. In het nieuwe apparaat worden 440 seriematig geproduceerde AEM-stacks tot een compleet systeem geïntegreerd. Deze in serie geschakelde modules kunnen ongeveer 450 kilogram waterstof per dag produceren.

De waterstofstartup Enapter plant massaproductie voor electrolysers in Noordrijn-Westfalen. In Saerbeck bij Münster worden straks modulaire systemen voor de productie van groene waterstof in grote aantallen geproduceerd en verder ontwikkeld. Het bedrijf is van plan om meer dan 100.000 electrolysers per jaar te produceren in de productiefaciliteit in het Münsterland. De start van de bouw van de "Enapter Campus", met een geplande jaarlijkse productiecapaciteit van 280 MW, staat gepland voor dit najaar. Een jaar later moeten de eerste electrolysers uit Duitsland worden geleverd.

Enapter heeft momenteel vestigingen in Duitsland, nabij Pisa in Italië en in Chiang Mai in het noorden van Thailand.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl