• Home Slider01

Bamberg bosch“Het Duitste technologieconcern Bosch is klaar voor nieuwe ontwikkelingen in de waterstof-technologie”, zegt Dr. Volkmar Denner, CEO van Bosch in de Duitse media. “De totale Bosch Group, met meer dan 400 locaties wereldwijd, is al helemaal energieneutraal. De volgende stap is een belangrijke positie te verwerven in de waterstofmarkt.”

Om een dominante marktpositie te verwerven zijn de komende jaren flinke investeringen nodig. De concernleiding steunt het plan van Denner om hiervoor 1 miljard euro uit te trekken. Tegelijkertijd investeert het bedrijf 600 miljoen in nieuwe mobiliteit.

Terwijl fabrikanten van personenauto’s en vrachtauto’s nog steeds hun vertrouwen uitspreken over voertuigen op batterijen, denkt Denner dat de voordelen van de brandstofcellen bij zware voertuigen onmiskenbaar zijn. Momenteel hebben de fabrikanten nog te maken met hoge investeringskosten van de waterstoftechnologie. Maar door seriematig te gaan produceren denkt het Duitse wereldconcern de prijs flink te kunnen laten zakken.

Op de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf gaf Denner een gedetailleerde beschrijving van de waterstofinvestering. Hij verklaarde dat de markt voor groene waterstof in de EU tegen 2030 mogelijk een omvang van € 40 miljard heeft, met een jaarlijkse groei van 65%. Hij schat in dat de marktomvang voor met name mobiele brandstofcelcomponenten tegen het einde van dit decennium ongeveer € 18 miljard bedraagt. Dit wijkt af van andere voorspellingen, maar alle bedrijven actief in de waterstofeconomie spreken van forse groei. In binnen- en buitenland werkt Bosch met strategische partners samen om de waterstofmarkt sneller te kunnen ontwikkelen.

Bosch richt zich met name op waterstoftoepassingen binnen de mobiliteit, met de bouw van een fabriek voor brandstofcellen in de Duitse stad Bamberg. Het bedrijf ontwikkelt echter ook waterstofsystemen om woonwijken en bedrijven van elektriciteit te kunnen voorzien.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl