• Home Slider01

VS NexoDe Koreaanse autofabrikant Hyundai gaat 6 miljard euro investeren in de Verenigde Staten om daar fabrieken op te zetten voor de productie van elektrische voertuigen en de uitbreiding van het aantal waterstoftankstations. Hiermee geeft de autobouwer een signaal af nog steeds volop te geloven in de belangrijke rol die waterstof gaat innemen in de toekomstige mobiliteit. De fabriek voor elektrische voertuigen is volgend jaar al operationeel.

De investeringen van de Hyundai Motor Group liggen daarmee in lijn met het beleid van overheidsinstanties in de Verenigde Staten. Het beleid verschuift de komende jaren overduidelijk van fossiele brandstoffen naar emissievrij verkeer. Door de investeringen denken de Koreanen een veel sterkere concurrentiepositie in de VS te kunnen realiseren. Door batterij-elektrische voertuigen in de VS te produceren worden grote veiligheidsrisico’s tijdens het transport vanuit Korea vermeden. Door de productie te lokaliseren, naarmate de volumes toenemen, wordt het risico op verstoringen van de toeleveringsketen verkleind.

Waterstof is een tweede aandachtspunt voor Hyundai. Topman Euisun Chung heeft twee jaar geleden al laten weten dat waterstof over de hele wereld een belangrijke rol gaat spelen. Een deel van het investeringsbedrag van 6 miljard euro gaat richting waterstofvoertuigen en een bijbehorende tankinfrastructuur. Het afgelopen jaar ondertekende Hyundai een memorandum van overeenstemming met het Amerikaanse ministerie van Energie over waterstof-brandstofceltechnologie om gezamenlijk de waterstoftechnologie te gaan ontwikkelen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl