• Home Slider01

Dwingeloo TaxiTaxibedrijf Eminent Persoonlijk Vervoer in Dwingeloo is het eerste taxibedrijf in Drenthe dat is overgeschakeld op waterstof. Eigenaar Hans de Jeu heeft zijn dieselvoertuig onlangs ingeruild voor een Hyundai Nexo om klanten schoon vervoer te kunnen aanbieden. “Ik heb nog vijf jaar te gaan tot mijn pensioen en deze jaren wil ik graag volmaken met deze waterstofauto.”

De Jeu heeft een voertuig op batterijen overwogen, maar dat is voor zijn bedrijf eigenlijk geen optie. In het vakblad TaxiPro laat hij weten geregeld drie keer per week naar Den Haag of Brussel te moeten. Een batterij-auto tussentijds langdurig aan een laadpaal zetten is dan geen optie. De Hyundai Nexo met zijn actieradius van meer dan 650 km is voor zijn bedrijf dan een betere oplossing.

Op de website van zijn onderneming is de eigenaar van het eenmansbedrijf zeer positief over het voertuig: De auto van Eminent Persoonlijk Vervoer heeft geen CO2 uitstoot. Als u voor Eminent Persoonlijk Vervoer kiest, verlaagt u direct uw eigen ecologische voetafdruk. Voor bedrijven is dit een interessante manier om bij te dragen aan de CO2-reductie. De doelstelling van Eminent Persoonlijk Vervoer is om zakenrelaties, klanten, familie, vrienden of kennissen op een verantwoorde, veilige, comfortabele en nu ook milieuvriendelijke manier te vervoeren van A naar B.

“Ik zou graag het milieu in de wereld willen verbeteren en mijn kinderen en kleinkinderen een betere wereld achterlaten”, zegt de Jeu. “In mijn eentje de hele wereld veranderen gaat natuurlijk niet. Maar met mijn emissievrije auto kan ik tenminste een heel klein steentje bijdragen.”

Na twee maanden ervaring in zijn waterstofvoertuig is de taxiondernemer nog steeds zeer tevreden “Ik heb voor mijn gevoel de ultieme oplossing gevonden om uitstootvrij te rijden.” Een uitdaging voor De Jeu zijn nog wel het aantal waterstoftankstations. In verschillende delen van Nederland is er nog een schaatste, maar hij weet ook dat er in hoog tempo overal in Nederland waterstofstations bijkomen. “Ik heb er vertrouwen in dat ik straks, waar ik ook rijd, binnen 150 kilometer kan tanken.”

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl