• Home Slider01

Australië energienetwerkIn de stad Adelaine, in het zuiden van Australië, krijgen 700 huishoudingen vanaf deze week schoner gas geleverd. Australian Gas Networks mengt vanaf woensdag 5% waterstofgas bij het traditionele aardgas om de CO2-uitstoot te verminderen. Het is een eerste stap naar de levering van 100% CO2-vrij gas door het bestaande netwerk. Klanten die het 5% hernieuwbare gasmengsel ontvangen, zullen geen verschil merken in de kwaliteit van het ontvangen gas en hoeven geen wijzigingen aan hun apparaten aan te brengen. Het bedrag dat voor gas wordt betaald, zal niet verschillen van de kosten van 100 procent aardgas.

Met het Hydrogen Park SA-project van Australian Gas Networks (AGN) wil het bedrijf laten zien dat waterstof niet alleen iets is voor de verre toekomst. Nu al is het van belang om inwoners en het bedrijfsleven bij waterstoftoepassingen te betrekken. De logische stappen zijn om te beginnen met mengsels van hernieuwbaar gas in netwerken om uiteindelijk 100 procent hernieuwbaar gas te leveren binnen demonstratieprojecten. Uiteindelijk moet iedereen in Australië 100 procent hernieuwbaar gas geleverd krijgen.

Australian Gas Networks uit Adelaide, onderdeel van de Australian Gas Infrastructure Group (AGIG), bezit gasdistributieactiva in heel Australië. Hydrogen Park South Australia is een demonstratieproject van 7,2 miljoen euro geleverd en gefinancierd door AGN en ondersteund door een subsidie ​​van ruim 3 miljoen euro van de Zuid-Australische regering. De waterstoffabriek gebruikt een Siemens electrolyser van 1,25 MW, de grootste in zijn soort die in Australië is geïnstalleerd.

HyP SA, gevestigd in het Tonsley Innovation District in de metropool Adelaide, zal voor een periode van vijf jaar hernieuwbare waterstof produceren met behulp van hernieuwbare energiebronnen elektriciteit en water.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl