• Home Slider01

Rhotesay Dock afvalplasticIn Rhotesay Dock, een paar kilometer ten noordwesten van Glasgow komt een innovatieve fabriek die uit afvalplastic waterstof maakt. De plant van ruim 23 miljoen euro komt te staan aan de oever van de rivier de Clyde en zal uit niet recyclebare kunststoffen waterstof halen. Deze waterstof kan vervolgens gebruikt worden voor bussen, auto’s en vrachtwagens. Een belangrijke reden voor initiatiefnemer Peel NRE om ook een eigen waterstoftankstation op het bedrijfsterrein in de plannen mee te nemen. Het wordt de tweede fabriek van PEEN NRE die dit proces kan uitvoeren. De eerste faciliteit staat inmiddels in de graafschap Cheshire. De baanbrekende technologie is ontwikkeld door Powerhouse Energy Group plc.

"We zien een geweldige kans om deze geavanceerde behandelingstechnologie te ontwikkelen die zal helpen bij het creëren van een groene kringloop door plastic aan het einde van de levensduur te gebruiken om een ​​schone voertuigbrandstof te produceren,” zegt Richard Barker, directeur van Peel NRE. "We zijn ook op zoek naar een tankstation voor de nieuwe generatie waterstofvoertuigen die de uitstoot zullen helpen verminderen en waarmee de doelstellingen voor klimaatverandering kunnen halen." Waterstofvoertuigen zijn inmiddels onderweg, Glasgow Council maakte eerder dit jaar bekend 19 vrachtwagens op waterstof te hebben gekocht.

"Door een tankstation te realiseren, kunnen we helpen om de infrastructuur op gang te brengen die nodig is om de uitrol van waterstofvoertuigen te ondersteunen, een belangrijk onderdeel van mobiliteit met nul uitstoot", aldus Barker.

Tim Yeo, uitvoerend voorzitter van Powerhouse Energy, zei: "We zijn verheugd dat Powerhouse-technologie in Schotland wordt ingezet om de regio te helpen de luchtkwaliteit te verbeteren en een oplossing te bieden voor plastic aan het einde van hun levensduur."

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl