• Home Slider01

Seoel Korea schipDe Hyundai Motor Company gaat samenwerken met Hyundai Global Service om brandstofcellen in de commerciële scheepvaart te introduceren. De twee bedrijven hebben afgelopen week een Memorandum of Understanding (MOU) getekend om deze nieuwe toepassing verder te onderzoeken. Hyundai Golbal Service is een Zuid-Koreaanse fabrikant die gespecialiseerd is in elektrische voortstuwingssystemen voor schepen en is een dochteronderneming van Hyundai Heavy Industries Group, en Korean Register. Eind volgend jaar moet het eerste proefschip gaan varen.

De brandstofcelsystemen van de Hyundai Motor Company worden inmiddels toegepast in personenauto’s, vrachtauto’s en treinen, daar komt nu de scheepvaart bij. Het Koreaanse bedrijf spreekt van een nieuwe generatie schone en zeevarende schepen. "We hopen dat onze decennialange ervaring in waterstofbrandstofceltechnologieën, gecombineerd met de expertise van Hyundai Global Service en Korean Register in de maritieme industrie, een nieuw tijdperk van groenere en schonere scheepvaart zullen inluiden", zegt Saehoon Kim, Executive Vice President en Head of Fuel Cell Center bij Hyundai Motor Group


Hyundai Motor zal de brandstofcelsystemen leveren en technische ondersteuning bieden, terwijl Hyundai Global Service de op brandstofcellen gebaseerde aandrijfsystemen zal produceren en commercialiseren. Korean Register zal verantwoordelijk zijn voor het opstellen van normen voor typegoedkeuring, waaraan alle brandstofcel-aangedreven schepen van verschillende afmetingen moeten voldoen om een ​​goedkeuring voor commercieel gebruik te krijgen.

Het samenwerkingsproject heeft tot doel een sprong te maken in de markt voor groene vaartuigen, te beginnen met een klein model in de tweede helft van 2022. Op de middellange tot lange termijn zullen de drie partners zich richten op de ontwikkeling en introductie van voortstuwingssystemen voor grotere schepen. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl