• Home Slider01

Delft Phoenix vliegtuigEen prachtig resultaat voor de stichting Aerodelft van de Technische Universiteit Delft, het Europees Parlement heeft het Project Phoenix verkozen tot winnaar van de Prijs van de Europese Burger 2021. Het doel van de studenten is om de luchtvaart over te laten schakelen van fossiele brandsoffen naar vloeibare waterstof. Het Europees Parlement spreekt van bijzondere prestaties.

Aerodelft is een studententeam bestaande uit ruim 45 studenten van verschillende nationaliteiten en achtergronden. De groep maar één missie voor ogen, namelijk het bewijzen dat vloeibare waterstof een sleutelrol speelt in duurzame luchtvaart en het promoten van vloeibare waterstof als alternatief voor conventionele fossiele brandstoffen in de luchtvaart. Stichting Aerodelft is momenteel bezig met het bouwen van een prototype en een full scale (2 zits vliegtuig) die beide zullen vliegen op vloeibare waterstof. Het prototype is nu klaar voor de testvlucht. Over enkele maanden gaat de bouw beginnen van het full scale model.

Stichting Aerodelft was zeer vereerd met het winnen van de prijs en ze geven graag een persoonlijke boodschap mee. “We zijn een groep studenten die werken aan onze eigen duurzame toekomst en die voor de generaties na ons.”

Europarlementariër Caroline Nagtegaal reageert vol enthousiasme op het nieuws: “Als jurylid was ik erg onder de indruk van het Phoenix project van AeroDelft. Niet alleen omdat transport me na aan het hart ligt, maar ook omdat de groene transitie bij uitstek om innovatieve denkkracht vraagt. Dit team jonge mensen laat zien dat er mooie dingen kunnen gebeuren wanneer je de juiste koppen bij elkaar steekt en over grenzen heen de samenwerking aangaat.”

Stichting Aerodelft ontvangt de bijbehorende medaille later dit jaar. Wanneer de omstandigheden dit weer toelaten wordt de stichting ook geëerd in het Europees Parlement in Brussel of Straatsburg.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl