• Home Slider01

Den Haag Louwman CaetanoDe van oorsprong Nederlandse Louwman Group is de eerste nationale distributie- en servicepartner in Europa van de Portugese busfabrikant CaetanoBus. Hiermee wordt Louwman leverancier van de innovatieve Caetano waterstofbus. CaetanoBus uit Portgal heeft onlangs een verregaande samenwerking met Toyota uit Japan getekend voor de ontwikkeling van bussen op waterstof. Louwman is importeur van Toyota op de Nederlandse markt.

Louwman Group neemt zowel de sales als de after-sales van de Caetano bussen voor haar rekening. Twee weken geleden maakte Toyota bekend dat op de emissievrije bussen van CaetanoBus voortaan ook het logo van Toyota te vinden is, omdat de brandstofcellen in het voertuig van Toyota zijn. De waterstof-elektrische H2.City Gold is uitgerust met brandstofceltechnologie van de Toyota Mirai, heeft een actieradius van minimaal 400 kilometer en kan in minder dan negen minuten volgetankt worden. Op termijn volgen ook class 2 streekbussen en touringcars van Caetano met Toyota brandstofceltechnologie.

CaetanoBus, onderdeel van Toyota Caetano Portugal en Mitsui & Co, is sinds 1946 een fabrikant van bussen en chassis in Portugal. Het bedrijf heeft een sterk aanbod van voertuigen voor gebruik in steden en op luchthavens. Momenteel zijn er 210 emissievrije voertuigen verkocht in onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië en Saoedi-Arabië.

Louwman Group is een familiebedrijf, opgericht in 1923, en behoort tot de grootste automotive bedrijven in Europa. Louwman wil toonaangevend zijn in mobiliteit, met sterke merken en een breed services pakket rond auto’s, bedrijfswagens, trucks, bussen, motoren, fietsen, zorghulpmiddelen en OV.  Bij het bedrijf zijn ongeveer 3.200 medewerkers actief in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl