• Home Slider01

Winschotenn Hyzon zware truckHyzon, fabrikant van bedrijfsvoertuigen op waterstof, heeft aangekondigd dat het bedrijf komt met trucks op waterstof van 154 ton, in eerste instantie in Europa. Deze trucks zijn bijna twee keer zo zwaar als de Space Shuttle en vormen een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van voertuigen op waterstof. “Deze technologische ontwikkeling zal aantonen dat waterstofvoertuigen diesel kunnen vervangen voor zelfs de meest zware toepassingen,” zeg Craig Knight, CEO van Hyzon. Het bedrijf reageert snel op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Eerder deze maand maakte Hyzon bekend dat het ook voertuigen die rijden op vloeibare waterstof wil ontwikkelen.

De volledig beladen vrachtwagens, 154 ton naar Amerikaanse maatstaven, worden beschouwd als de zwaarste in de industrie en zullen naar verwachting 480 kilowatt aan vermogen leveren. De voertuigen zijn geschikt voor zwaar transport en hijswerk. Hyzon produceert al de brandstofcel met de hoogste dichtheid op de markt, zoals geverifieerd door externe testinstanties. De nieuwe inzet van vrachtwagens zal naar verwachting voortbouwen op dit bestaande voordeel, waardoor de klanten van Hyzon meer uitdagend industrieel werk kunnen aandrijven met schone waterstofbrandstof.

"Deze technologische ontwikkeling zal aantonen dat voertuigen met waterstof-brandstofcellen diesel kunnen vervangen voor zelfs de zwaarste behoeften", zegt Craig Knight, CEO van Hyzon. Er is veel interesse getoond in de zware vrachtwagens van Hyzon door potentiële klanten in Europa en Australië, zoals mijnbouwbedrijven en bedrijven in andere industrieën die krachtige voertuigen nodig hebben voor gebruik op ruig terrein, over lange afstanden en bij zware industriële activiteiten.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl