• Home Slider01

Parijs 2CVHet autobedrijf in Parijs dat historische 2CV’s verhuurt voor rondritten door de stad onderzoekt of de voertuigen ook op waterstof kunnen rijden. Het verhuurbedrijf met de naam ‘4 roues sous 1 parapluie’ (vertaald: vier wielen onder één paraplu) is onlangs overgenomen door de ondernemers Emmanuel Mounier en Romain Jouhaud. Ze willen met emissievrije voertuigen de komende jaren uitbreiden naar andere delen van Frankrijk.

‘4 roues sous 1 parapluie’ bestaat sinds 2003 en heeft twee medewerkers in dienst. In 2019 werd een omzet van 1,5 miljoen euro behaalt. In eerste instantie worden de ritten met de 2CV uitgebreid naar de regio’s Baskenland, Lyon en Aix-en-Provence. Vanaf 2025 moeten de eerste auto’s op waterstof rijden. ‘Een waterstof 2CV zou het mogelijk maken om de autonomie te vergroten tot 250 kilometer, terwijl het elektrische model beperkt is tot 110 kilometer. Dat is een prima actieradius voor toeristische tochten, maar te weinig voor bedrijfsbijeenkomsten”, zeggen de nieuwe eigenaren.

Als de eerste 2CV worden omgebouwd naar waterstof, is dat niet het eerste exemplaar ter wereld. In Nederland rijdt al enkele jaren een 2CV op waterstof. Dit voertuig is omgebouwd door Holthausen in Hoogezand op verzoek van een regionale komiek.

In afwachting van de ontwikkeling van dit prototype zijn de kopers al van plan om enkele van de 45 voertuigen die deel uitmaken van hun vloot in Parijs en Bordeaux om te bouwen naar elektriciteit.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl