• Home Slider01

Saint Fons Symbio LyonIn de maand augustus geeft de redactie van Waterstof Magazine een overzicht van langlopende waterstofprojecten die momenteel in ontwikkeling zijn. Vanaf september zijn we weer terug met dagelijks actueel nieuws.

Het Franse waterstofbedrijf Symbio gaat een nieuwe fabriek bouwen bij Lyon. Hier moeten grootschalig brandstofcellen worden geproduceerd voor onder andere de mobiliteit. Symbio is een joint venture van bandenproducent Michelin en Faurecia, toeleverancier van de auto-industrie.

De nieuwe Symbio-fabriek voor brandstofcellen, komt op het grondgebied van de gemeente Saint-Fons, ten zuiden van Lyon. Hier, in het hart van de Vallée de la Chimie, verrijst een nieuw activiteitencentrum gewijd aan nieuwe energiebronnen. Symbio topman Philippe Rosier heeft eind vorige week het koopcontract voor de grond getekend. Naast de fabriek voor brandstofcellen is er ruimte voor een R & D-centrum, een opleidingscentrum en het toekomstige hoofdkantoor van Symbio. Eind 2021 zal de bouw starten, de oplevering staat gepland voor 2023. Het bedrijf heeft de ambitie uitgesproken om rond 2030 een van de leiders te willen zijn binnen de productie van brandstofcellen. De fabriek bij Lyon moet er dan jaarlijks 200.000 produceren. Topman Rosier ziet grootschalige productie als enige mogelijkheid om de kostprijs snel naar beneden te krijgen.

Symbio heeft inmiddels warme contacten met de Groupe PSA, die heeft aangegeven eind dit jaar met de eerste waterstofauto’s op de markt te komen.  Groupe PSA, afgekort PSA, is een Franse autoconcern die de automerken Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles omvat. In 2019 produceerde PSA zo'n 3,5 miljoen voertuigen en behaalde het een omzet van 75 miljard euro.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl