• Home Slider01

Hyperion XP 1In de maand augustus geeft de redactie van Waterstof Magazine een overzicht van langlopende waterstofprojecten die momenteel in ontwikkeling zijn. Vanaf september zijn we weer terug met dagelijks actueel nieuws.

In de wereld van hypercars blijft de waterstofauto XP-1 de aandacht trekken. Een paar maanden geleden doken spectaculaire beelden op van de Hyperion XP-1 op de Las Vegas Strip en in de Nevada woestijn. En nu zijn er nieuwe beelden geplaatst van de waterstofauto op de Hollywood Boulevard in het noorden van Los Angeles.

Met zijn zeer bijzondere vormgeving trekt het voertuig ook in Amerika alle aandacht. De fabrikant claimt dat op 1 tankbeurt het voertuig 1600 km kan afleggen. Zoals Waterstof Magazine eerder meldde is het daarmee het voertuig met de grootste actieradius in de branche. Bijna de hele auto is gebouwd met koolstofvezels en met titanium versterkte composietkunststof. De auto is een echte hybride en maakt gebruik van de zonnepanelen op het voertuig. Een batterij slaat de zonne-energie, waaraan geen gebrek is in het westen van de VS, op.

Met een gewicht van 1.032 kilo trekt het voertuig in 2,2 seconden naar een snelheid van bijna 100 km per uur. De auto met vierwielaandrijving haalt een topsnelheid van 355 kilometer per uur.

De fabrikant belooft de auto begin 2022 op de markt te brengen voor een nog onbekende prijs. Naar verwachting is deze extreem hoog, maar dat mag verwacht worden van dit zeer exclusieve product.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl