• Home Slider01

Arnhem bakfiets op waterstofVanmorgen is in Arnhem de eerste bakfiets die rijdt op waterstof gepresenteerd. Een van oorsprong batterij-electrische bakfiets van fabrikant Urban Arrow is in Arnhem voorzien van een waterstof ranche-extender. Het milieuvriendelijke voertuig voor stadsdistributie kan vooraan moeiteloos een lange werkdag worden ingezet. De laadtijd gaan van enkele uren naar enkele minuten.

Het project rond de waterstofbakfiets wordt gecoördineerd door ‘Alles over Waterstof’ een bedrijf dat is gevestigd op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Het afgelopen half jaar is samen met afstudeerders van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) gewerkt aan de ombouw. Daarmee is de actieradius van de het voertuig verdubbeld. De waterstoftechnologie neemt een minimale ruimte in, zodat er voldoende laadruimte is voor het vervoer van pakketten. Bovendien is de fiets voorzien van alle benodigde sensoren en veiligheidsmaatregelen, zodat het voertuig veilig de weg op kan. De schone bezorgfiets op waterstof kan in alle milieuzones worden ingezet.

De Arnhemse stadsdistributeur 'De Groene Rijders' gaat na vandaag de bakfiets uitgebreid testen in het heuvelachtige Arnhem. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, de HAN, Urban Arrow, IPKW en Lindegas.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl